A picture has the magic 

to make a moment last forever

Zwangerschap / newborn fotoshoot

Spannende tijden voor jullie als nieuw-startend gezinnetje van 3, 4, 5 of meer. De tijd gaat zo snel voorbij en voor je het weet is het eerste jaar weer voorbij. Hoe bijzonder is het dan om de groeiende buik, die eerste momenten samen op foto te hebben.

Zwangerschapsshoots worden doorgaans gedaan wanneer je een mooie zwangere buik hebt en je nog goed mobiel bent, dus ongeveer tussen 32-36 weken. Maar wil je liever een ander moment, dan kan dat ook.

Newbornshoots: zoals de naam het zegt, deze worden gedaan wanneer het kindje nog maar een frummeltje is en en dus net geboren is, veelal binnen 0-2 weken. Wanneer je graag iets langer aan elkaar wilt wennen, is dat ook begrijpelijk en kunnen deze shoots gerust op een later moment gedaan worden. Wanneer jullie kindje dus net wat wakkerder is en al contact kan maken (tot 8 weken). 

Tips voor een fijne en ontspannen newbornshoot

____________________________


Ik neem alle tijd voor jullie als gezin maar ook om detail foto's te maken van jullie pasgeborene. 
Dus voeden en verschonen tussendoor is helemaal geen probleem. 
-
Maar het is zeker handig als dit vooraf al gedaan is 
-
Het zal vooral veel knuffelen, kusjes geven en genieten zijn van jullie als kersvers gezinnetje 

Gezin en familie fotoshoot

Dé fotograaf, om jullie gezin of familie foto's op een leuke, speelse en jullie eigen manier vast te leggen. Familiefotoshoots vinden doorgaans buiten plaats. Photos by Jill kan meedenken voor binnenlocaties, die tegen een meerprijs kunnen worden gehuurd.

Veel voorkomende uitspraken van klanten

"wij staan niet graag in de belangstelling" 
"wij zijn niet fotogeneniek"
"we weten niet zo goed wat we moeten doen" 
_________________________

De fotografe van Photos by Jill probeert jullie allen op het gemak te stellen en zal de fotoshoot afwisselen met statische maar zeker juist ook speelse momenten. De fotografe zal jullie tijdens de fotoshoot daarom ook (kleine) opdrachtjes geven; denk hierbij aan "loop hand in hand" / "geef elkaar een knuffel" / "kietel je kind" / "kijk elkaar lachend aan" of juist een grapje die jullie niet verwachtten, waarbij ik die momenten die zo waardevol zijn voor jullie zal vastleggen. Ik zal tijdens de fotoshoot verschillende combinaties fotograferen, denk aan jullie samen als gezin, enkel de kinderen, detail foto's enz. Mocht je zelf al ideeën hebben bij poses, dan stuur die voorafgaande aan de fotoshoot gerust door.

Fotoshoot voor ondernemers 

Portretfoto's, jouw werkplek, jouw werksituatie, detail foto's - alle mogelijkheden komen aan bod bij een ondernemersshoot. Laat mij vooral jouw wensen weten, zodat we de juiste content kunnen creëren. Zo heb ik al wat powervrouwen mogen fotograferen. 

Algemene tips!

Zorg voor comfortabele kleding. Drukke prints en felle kleuren is niet aan te raden. Mocht je met meerdere personen gefotografeerd worden, dan probeer de kleding op elkaar af te stemmen. Denk bijvoorbeeld aan dezelfde kleurtinten. Indien gewenst kan ik wel in meedenken.

Tips voor buitenfotografie: zorg voor genoeg kledinglaagjes wanneer de fotoshoot in de herfst of winter plaatsvindt. Een jas staat vaak niet fraai op de foto.

Tips voor binnenfotografie: vaak worden de fotoshoots in de woonkamer of (ouder)slaapkamer gedaan. Belangrijk hierbij is dat er voldoende daglicht is, dat de omgeving "rustig" is. Zorg bijvoorbeeld voor opgeruimde nachtkastjes en geen drukke prints op je dekbedovertrek (in de slaapkamer) of voor een opgeruimde werkplek. Leg ook de spulletjes al klaar die tijdens de fotoshoot niet mogen ontbreken gefotografeerd te worden.